Referat fra Lundebys vintermøte i Oslo 05.02.09



Anna Hults foredrag:

Denne svenske fotografen var en fantastisk foredragsholder! Hun hadde et fint, jordnært forhold til det å være fotograf. Hun tok opp temaer som  man kanskje ikke snakker så mye om til hverdags, feks om hvor den moralske grensen for akt bilder bør gå, og om det er estetisk riktig å redigere for mye på personer i photoshop. Hun minnet oss på om at det ikke kun er media som er med på å skape et falskt inntrykk av den generelle menneske-kroppen, men at også vi som fotografer har et stort ansvar for hva som skal henge rundt om i de mange hjem. Vi er med på å skape det falske inntrykket om vi tillater å manipulere mennesker for mye. Hun oppfordret oss til å alltid ha et mål for fremtiden. Alltid prøv å utfordre deg selv, så man ikke blir sittende fast i selvutvilikingen og dermed blir lei av yrket. Sjekk www.annahult.se


Thomas Myhres foredrag:

Thomas fra Fotografene i Fredrikstad ville gi oss tips innenfor salg. Han åpner foredraget med å  fortelle at nøkkelen til god fortjeneste er prosentsalg og forklarte oss hvordan han på sin måte gjennom markedsundersøkelse fant ut hvordan han kom frem til sin prisliste. Han poengterte også hvor viktig det er med visningstime. 

Han viste oss også et program fra Jørgensens brudealbum, som gjør produksjonen en hel del lettere. Dette skal vi gå til innkjøp av! :) 

Andre tips han ga:

-Ved usikre barn, start med mye aktivitet (hopping, svinging, osv). Dette gjør dem ofte mer trygg for standarbildene.

-Bruk bengalakk til hvitt studiogulv


Vi ble enig om at jeg hadde valgt DRØMMEJOBBEN!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Julie og Stine

Dan Richard Davidsen

Julie