Referat fra Laugsmøte 08

Møtet fant sted i Skånevik, Rogaland fra 13-16 sept. Vi var ca 10 stk fra vårt laug, og rundt 70 glade foto-folk på seminaret. 
Det var fint å få delt erfaringer med andre fotografer i lauget og ellers i Norge, og høre hvordan de jobbet i studioene deres i forhold til vårt.
Spesielt bra var det med brudepar-workshopen og foredragene til Moment Studio fra Oslo, som forklarte alt fra kunde-kommunikasjon, til tips og arbeid med photoshop. 
Lærte at det er smart å høre etter på kundens personlige interesser, som man kan relatere til ved senere anledninger (for å få en fin tone).  
Under fotografering er det viktig å ikke forsvinne bak kamera, og holde praten i gang underveis. 
Vi lærte en god måte å klone på i photoshop, samt en fin gaussian blur. Fikk bra linker som photoshop killer tips og til slideshow-sider, og ble anbefalt å bruke youtube til å hente photoshop kunnskaper. Ble også inspirert av deres blogg til å lage min egen. 
De hadde gode foredrag og det var svært inspirerende å se bildene deres. 

Andre foredragsholdere var Paul Bernard, som tok oss med ut på en holme hvor det var rigget opp med prosjektor og lyd.
Foredraget gikk for det meste ut på å se på bildene hans, fikk lite informasjon om hvordan han arbeider. Men det var en veldig koselig stemning med akevit, fenalår og øl på menyen!
Jonathan Stone hadde også workshop. Var veldig fint å se hvordan han jobbet, selv om denne brudefotograferingen godt kunne vært kortet ned med en halvtime-time. Vi fikk desverre ikke sett resultatet, da vi måtte dra tidlig mandag. Han hadde også foredrag hvor vi fikk høre endel om inspirasjonen hans til å fotografere, og fikk sett mange av bildene hans (kjente flere igjen fra landskonkuransen!).

Ellers var det flott å få møte leverandørene våre fra Lundeby, Greens, Profoto og Interfoto. 

Jeg har også lært hvordan lauget vårt er bygd opp med oldermann Runa, sekretær Morten og økonomiansvarlig Harriet. Fikk se hvordan laugskonkuransen fungerer, (og hvor ergelig det er å få bildene sendt i retur da de aldri kom fram til juryeringen). Det var også kjempefint å knytte noen kontakter i nord-norge!

Oppholdet var utrolig morsomt og lærerikt, og jeg gleder meg til neste møte i februar!

Kommentarer

Eva sa…
Hei! Så hyggelig at du satt pris på opplegget vårt i Skånevik:) -Og så fin blogg du har fått deg!

Populære innlegg fra denne bloggen

Julie og Stine

Dan Richard Davidsen